Actualiteit - Fiscale Tips - Nieuwsbrief

Hieronder vindt u de meest recente fiscale topics samen met enkele fiscale tips ter optimalisatie van uw onderneming. Als accountant helpen wij u graag verder bij eventuele vragen of opmerkingen. U kan ons hiervoor steeds contacteren.

Fiscale tips accountant boekhouder controle

Loopt u dit jaar in het vizier van de fiscus?

Geplaatst op 26/04/2017

In deze nieuwsbrief willen we een artikel weergeven dat op 20.04.2017 verschenen is in De Tijd. De fiscus heeft op zijn website bekendgemaakt wie dit jaar een hoger risico op een controle of een vraag om inlichtingen loopt. Het gaat om particulieren en bedrijven.

PETRA DE ROUCK

Al enkele jaren communiceert de federale overheidsdienst FinanciĆ«n over de lopende en geplande controleacties. De bedoeling daarvan is iedereen aan te sporen zijn fiscale verplichtingen correct na te komen. Zo hebt u een beter idee van de kans dat u een belastingcontrole zult krijgen of dat de fiscus u bijkomende inlichtingen of documenten zal vragen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen controles bij particulieren en bij ondernemingen.  Naast onderstaande specifieke aandachtspunten voert de fiscus uiteraard nog andere controles uit.