Profiel & diensten

Kantoren

Vacatures

Contact

Accountant Sanctorum & Co BV

Maak kennis met onze meest actuele topics en fiscale tips. Aan geïnteresseerden bieden wij graag enkele nuttige links alsook diverse tools voor het berekenen van het voordeel alle aard wagen en voordeel alle aard bewoning. Voor tips en advies omtrent uw boekhouding staan wij u graag persoonlijk te woord.

Fiscale tips accountant boekhouder investeringsaftrek 25% 2022

Verhoogde investeringsaftrek van 25% loopt binnenkort ten einde

Geplaatst op 29/11/2022

Hebt u investeringen gepland, voldoen ze aan alle toepassingsvoorwaarden en vallen ze niet onder de uitsluitingen? Als u ze nog dit jaar doet, dan kan u nog genieten van het huidige voordelige stelsel van de investeringsaftrek van 25%.

Eén van de tijdelijke maatregelen tijdens de coronacrisis was de verhoogde investeringsaftrek van 25%. Eind dit jaar loopt deze maatregel af

Fiscale tips accountant boekhouder kortrijk personenbelasting AJ2022

Tax-On-Web geopend

Geplaatst op 20/05/2022

De aangiften personenbelasting voor het inkomstenjaar 2021 kunnen ingediend worden. Dit jaar zullen 3,75 miljoen inwoners een voorstel van vereenvoudigde aangifte krijgen. Het is een expliciete aanbeveling om deze voorstellen grondig na te zien.

Zijn de gegevens juist en volledig: u hoeft niets te doen
Zijn de gegevens niet juist of onvolledig: pas de gegevens aan:
via het papieren antwoordformulier tegen 30 juni 2022;
via MyMinfin (Tax-On-Web) tegen uiterlijk 15 juli 2022.

Fiscale tips accountant boekhouder verandering overheid rijken

Artikel uit De Tijd - 2 mei 2022 - Ignace Van Doorselaere: 'Leg alleen de rijkste Belg een rijkentaks op'

Geplaatst op 09/05/2022

Wil men de bevolking echt een dienst bewijzen? Geef al wie werkt een hoger nettoloon door de lasten op arbeid te verlagen. Financier dat met een ontvetting van de overheid, de rijkste Belg. Vijf procent van het bruto binnenlands product of 20 miljard euro moet haalbaar zijn. Laat er geen twijfel over bestaan dat de rijkste Belg het met minder moet en kan doen. Die rijkste Belg torent qua inkomen ver boven de nummer twee uit. Zijn voorsprong is zo groot dat hij niet meer ingehaald kan worden.

De rijkste Belg is de overheid, met een jaarlijks inkomen van boven 200 miljard euro. Ondanks zijn gigantische inkomen is die rijkste Belg er niet in geslaagd over de generaties heen een eigen vermogen op te bouwen. Hij heeft alleen maar een groeiende schuld. Niet echt een voorbeeld voor zijn inwoners.

Fiscale tips accountant boekhouder aannemer 6% btw attest

6% attest : niet langer attest, maar factuurvermelding

Geplaatst op 17/03/2022

Om het 6% tarief op BTW vlak te kunnen toepassen moeten aannemers al decennialang aan bouwheren een attest vragen. Dat attest bevestigt de ouderdom en de aanwending van de woning waaraan werken uitgevoerd worden.

Het verlaagd BTW tarief van 6% is toepasselijk op werken in onroerende staat aan een woning die ouder is dan 10 jaar en die hoofdzakelijk als privéwoning aangewend wordt. (hoofdzakelijk is meer dan de helft)

Een nieuwe wet voorziet vanaf 1 januari 2022 in een vervanging van die bijkomende administratieve verplichting door een specifieke vermelding op de factuur.

Tijdens een overgangsperiode die loopt tot 30 juni 2022 kunnen aannemers wel nog gebruik maken van het vertrouwde attest 6% BTW.