Actualiteit - Fiscale Tips - Nieuwsbrief

Hieronder vindt u de meest recente fiscale topics samen met enkele fiscale tips ter optimalisatie van uw onderneming. Als accountant helpen wij u graag verder bij eventuele vragen of opmerkingen. U kan ons hiervoor steeds contacteren.

Fiscale tips accountant boekhouder kortrijk personenbelasting AJ2022

Tax-On-Web geopend

Geplaatst op 20/05/2022

De aangiften personenbelasting voor het inkomstenjaar 2021 kunnen ingediend worden. Dit jaar zullen 3,75 miljoen inwoners een voorstel van vereenvoudigde aangifte krijgen. Het is een expliciete aanbeveling om deze voorstellen grondig na te zien.

Zijn de gegevens juist en volledig: u hoeft niets te doen
Zijn de gegevens niet juist of onvolledig: pas de gegevens aan:
via het papieren antwoordformulier tegen 30 juni 2022;
via MyMinfin (Tax-On-Web) tegen uiterlijk 15 juli 2022.

Fiscale tips accountant boekhouder verandering overheid rijken

Artikel uit De Tijd - 2 mei 2022 - Ignace Van Doorselaere: 'Leg alleen de rijkste Belg een rijkentaks op'

Geplaatst op 09/05/2022

Wil men de bevolking echt een dienst bewijzen? Geef al wie werkt een hoger nettoloon door de lasten op arbeid te verlagen. Financier dat met een ontvetting van de overheid, de rijkste Belg. Vijf procent van het bruto binnenlands product of 20 miljard euro moet haalbaar zijn. Laat er geen twijfel over bestaan dat de rijkste Belg het met minder moet en kan doen. Die rijkste Belg torent qua inkomen ver boven de nummer twee uit. Zijn voorsprong is zo groot dat hij niet meer ingehaald kan worden.

De rijkste Belg is de overheid, met een jaarlijks inkomen van boven 200 miljard euro. Ondanks zijn gigantische inkomen is die rijkste Belg er niet in geslaagd over de generaties heen een eigen vermogen op te bouwen. Hij heeft alleen maar een groeiende schuld. Niet echt een voorbeeld voor zijn inwoners.